CURSUSSEN
De cursussen vinden op donderdagochtend plaats tussen 09.00 en 13.00 uur. Klik hier voor het programma.
CURSUS A
Het digitale EEG
Het digitale EEG is inmiddels gemeengoed geworden. Daardoor komen een groot aantal digitale technieken binnen bereik. Maakt u wel voldoende gebruik van alle gemakken die het digitale EEG u biedt? In deze workshop zult u zelf ervaren hoe toepassing van digitale technieken uw beoordeling kan vergemakkelijken en versnellen. Hoe u vlot en betrouwbaar tot zekerder uitspraken komt. Dit alles aan de hand van een tiental klinische EEGs die ter analyse worden aangeboden op een viertal verschillende leesstations. U maakt kennis met digitaal filteren, het handig combineren van montages voor bronlokalisatie, artefact rejectie, spectraalanalyse en met andere kwantitatieve analyses, zoals de BSI, Spectral Edge, brain maps, en meer… Ook gaan we in op het gebruik van deep learning modellen voor het EEG. Voor alle EEG digibeten die weten dat het kan, maar nog niet (goed) weten hoe.
Cursusleiders
Marleen Tjepkema, Sandra van der Salm, Michel van Putten & Cyrille Ferrier
CURSUS B
TCD en duplex
Cursusleiders
Selma Tromp & Werner Mess
CURSUS C
EMG bij immuun-gemedieerde polyneuropathieën
Praktische tips en hands-on training
Het herkennen van immuun-gemedieerde polyneuropathieën is verbeterd met gedetailleerde beschrijving van klinische karakteristieken en is belangrijk omdat deze behandelbaar zijn. Neurografie staat centraal bij het stellen van de diagnose, echter het aantonen van kenmerken van demyelinisatie met EMG kent de nodige uitdagingen en valkuilen. In deze workshop wordt u een praktisch overzicht van klinische patronen en achtergrond van het EMG geboden.
Aan de hand van casus worden praktische tips voor de dagelijkse neurologische praktijk en de belangrijkste valkuilen besproken. Het tweede deel van deze cursus bestaat uit een hands-on training met live demonstratie en het zelf oefenen van het EMG. Voor iedereen die bij deze vraagstelling nog enkele handvatten kan gebruiken.
Cursusleiders
Judith Drenthen & Stephan Goedee
CURSUS D
Polysomnologie
Een polysomnografie is de gouden standaard voor het meten van slaap. Behoudens het EEG waarop de diverse slaapstadia van elkaar zijn te onderscheiden worden ook de hartslag, ademhalingsbewegingen, zuurstofsaturatie en beenbewegingen geregistreerd. Tijdens de workshop nemen we door hoe deze fysiologische signalen beoordeeld worden en welke afwijkingen er kunnen voorkomen
Cursusleiders
Laurien Teunissen, Monique Vlak & Arthur Kurvers